Ако .....
Ако...
Ако ви остане колбас от празниците и той е поизсъхнал, направете с него гювечета за вечеря, но преди това го залейте с топла вода.
Пилешката супа става по-хубава, като се застрои. Най-добрата застройка става с жълтъци, които добре разбивате и ги изсипвате на струйка в поизстиналата супа. Но после я оставете да поври 10-ина минути.
Ако олиото ви е мътно, но не е гранясало, сипете в шишето една чаена лъжичка готварска сол и то ще се избистри.
Солта по-трудно се навлажнява, ако сложите в солницата една чаена лъжичка ориз.
Когато правите сладкиш с ябълки, за да не потъмнеят още докато ги белите, пускайте ги в студена вода.
Ако нямате в момента бакпулвер, ще го направите сами, като смесите сода бикарбонат и лимонена киселина в съотношение 2:1
Ако печете сладкиш или питка, замесени с мая, не отваряйте вратата на фурната в първите 15 минути.
Питката ви ще бъде с лъскава повърхност, ако след като изключите фурната, сложите в центъра и една бучка масло колкото орех.