В Кухнята

Ако .....

Ако...
Ако ви остане колбас от празниците и той е поизсъхнал, направете с него гювечета за вечеря, но преди това го залейте с топла вода.
Пилешката супа става по-хубава, като се застрои. Най-добрата застройка става с жълтъци, които добре разбивате и ги изсипвате на струйка в поизстиналата супа. Но после я оставете да поври 10-ина минути.
Ако олиото ви е мътно, но не е гранясало, сипете в шишето една чаена лъжичка готварска сол и то ще се избистри.
Солта по-трудно се навлажнява, ако сложите в солницата една чаена лъжичка ориз.
Когато правите сладкиш с ябълки, за да не потъмнеят още докато ги белите, пускайте ги в студена вода.
Ако нямате в момента бакпулвер, ще го направите сами, като смесите сода бикарбонат и лимонена киселина в съотношение 2:1
Ако печете сладкиш или питка, замесени с мая, не отваряйте вратата на фурната в първите 15 минути.
Питката ви ще бъде с лъскава повърхност, ако след като изключите фурната, сложите в центъра и една бучка масло колкото орех.

Изпратено на 4/3/2002 от Анонимен. Прочетено 3039 пъти.
Изпратено на 4/4/2002 от някой.
Нищо ново не прочетох. Тези неща си ги знам от баба ми.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш