В Кухнята

Вкусотии с аспержи

ОМЛЕТ
Продукти за 1 порция: 150г аспержи, 3 яйца, 20г прясно масло, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Сварените аспержи се задушават с половината масло. Подправят се със сол и дребна нарязан магданоз. Разбитите яйца се пъхат в тиган с горещо масло. Като се позапържи от едната страна палачинката се повдига отстрани, за да влезе суровата смес отдолу и да се изпържат яйцата.
Задушените аспержи се слагат в топлия омлет, който се сгъва на две и се поднася в затоплена чиния. Вместо с магданоз, може да се поръси с дребно нарязан копър.

КЮФТЕТА С МОРКОВИ
Продукти за 1 порция: 150г аспержи, 1 картоф, 2 моркова, половин глава лук, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, половин супена лъжица галета, черен пипер, чубрица, сол, олио.
Начин на приготвяне: Нарязаните на парчета аспержи се сваряват, изцеждат се и се накълцват. Сварените картофи се смачкват. Лукът се нарязва на дребно, морковите се настъргват и се задушават заедно с лука и част от олиото. Размесват се добре аспержите, картофите и задушените моркови. Прибавят се половината яйце, половината брашно, сол и черен пипер и се омесва тестото. Оформят се кюфтетата, панират се в брашно, след това с яйце и се пържат в горещо олио. Поднасят се топли с гарнитура от салата.

МУСАКА
Продукти за 1 порция: 300г аспержи, 1 супена лъжица масло, 1 голяма глава лук, половин супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка доматено пюре (или 3-4 червени домата), 30г сирене, половин яйце, 1 чаша прясно мляко, половин чаена лъжичка червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Лукът, нарязан на тънко и дълго се задушава с малко вода и половината масло. Прибавя се брашното. Задушава се до златисто и се прибавя доматеното пюре. Поръсва се с червения пипер и половината от сместа се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат сварените, нарязани и задушени в останалото масло аспержи като в него предварително е задушена леко галетата. Отгоре се слага втори ред от запръжката, а върху нея стрито сирене. Мусаката се залива със смес от яйце и прясно мляко. Пече се около 20 минути, поднася се с различни салати или кисело мляко.
Изпратено на 10/9/2002 от Анонимен. Прочетено 3558 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26317)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш