В Кухнята

Внимавайте със солта!


Ако се чувствате подпухнали, спрете да тръскате солницата

За неприятното ви усещане за подпухналост вина има солта – престанете да слагате на масата солница и да я тръскате над чинията си. Всичката сол, която ни е нужна при храненето, се намира в пресните зеленчуци, плодовете, в зърнените храни и месото.
В ястията и добавките към тях, като например кетчупите и някой сосове има толкова сол, че би трябвало да търсим начин, когато е възможно, да я отстраним от трапезата си. Задържайки течностите, солта може да увеличи подпухването и да повиши кръвното налягане.
Когато пазарувате в хранителните магазини, четете етикетите и търсете продукти, които съдържат малко или никаква сол.
За да направите храната си по-ароматна, използвайте широка гама от подправки и билки. Човек е в състояние да променя и възпитава вкусът си. Веднъж приели това, ще видите, че солената храна не е чак толкова привлекателна, колкото ви е изглеждала по-рано.
Изпратено на 5/12/2003 от Анонимен. Прочетено 3513 пъти.
Изпратено на 7/3/2003 от Silviq Vidinova.
Ne zabravqite,4e pri prekalenoto polzvane ne sol ima veroqtnost da oslepeete.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш