В Кухнята

Малки хитринки в кухнята


1. За да станат крехки начуканите котлети и шницели, които ще пържите, намажете ги със смес от олио и оцет и ги оставете да престоят 1-2 часа.
2. Ако искате да получите повече каймак от млякото, затоплете го леко – колкото пръстът ви да издържа в него, и веднага потопете съда в студена вода. Сменяйте водата неколкократно.
3. Стъклените чаши ще заблестят като кристални, ако ги измиете със сол и ги изплакнете със студена вода.
4. Десертите от грис стават по-пухкави, когато той преди приготвянето се постави за половин час във вода или прясно мляко.
5. Когато разтопявате шоколад, намажете първо дъното на съда с малко масло – така шоколадът няма да залепне по него.
6. Искате ли да поомекнат изсъхналите курабийки, наредете ги на тава, напръскайте ги леко с вода и ги затоплете във фурната на водна баня за няколко минути.
7. Мекиците, бухтите и поничките няма да поемат много мазнина при пържене, ако при замесването на тестото сложите бакпулвера (хлебната сода) в брашното, а не в киселото мляко.
Изпратено на 8/18/2003 от Анонимен. Прочетено 2942 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш