Направете така...
Ако искате да обелите домати, това ще стане много лесно, ако най-напред ги натъркате с обратната страна на ножа.
За да разбиете по-лесно белтъците на сняг, натъркайте вътрешната страна на съда, в който ще го правите, с лимон.
За да запазите зърната на ориза, който варите, цели, никога не разбърквайте с лъжица, а само разтръсквайте съда, в който ги варите.
Когато ще чистите риба от люспите, трябва да знаете, че това се прави от главата към опашката.Но ако люспите се махат трудно, то подръжте за около 1-2 минути рибата в топла вода, а веднага след това в студена.
Ако капачката на буркана не може да се отвори, сложете буркана в съд с топла вода и така лесно ще го отворите.
Стъклените съдове и прибори се чистят много лесно, ако най-напред се измият обилно с вода, в която сте сложили една чаена лъжичка оцет и толкова сол. След като ги изплакнете, ги избършете със суха мека кърпа.
Когато печете месо във фурната и трябва да долеете вода, винаги тя трябва да е топла. Ако е студена или хладка, времето на печене ще се удължи, а и месото ще загуби от добрият вкус.
След като сте сварили млякото, никога не го покривайте веднага с капак, така то ще придобие неприятен вкус.