В Кухнята

Направете така...


Ако искате да обелите домати, това ще стане много лесно, ако най-напред ги натъркате с обратната страна на ножа.

За да разбиете по-лесно белтъците на сняг, натъркайте вътрешната страна на съда, в който ще го правите, с лимон.

За да запазите зърната на ориза, който варите, цели, никога не разбърквайте с лъжица, а само разтръсквайте съда, в който ги варите.

Когато ще чистите риба от люспите, трябва да знаете, че това се прави от главата към опашката.Но ако люспите се махат трудно, то подръжте за около 1-2 минути рибата в топла вода, а веднага след това в студена.

Ако капачката на буркана не може да се отвори, сложете буркана в съд с топла вода и така лесно ще го отворите.

Стъклените съдове и прибори се чистят много лесно, ако най-напред се измият обилно с вода, в която сте сложили една чаена лъжичка оцет и толкова сол. След като ги изплакнете, ги избършете със суха мека кърпа.

Когато печете месо във фурната и трябва да долеете вода, винаги тя трябва да е топла. Ако е студена или хладка, времето на печене ще се удължи, а и месото ще загуби от добрият вкус.

След като сте сварили млякото, никога не го покривайте веднага с капак, така то ще придобие неприятен вкус.
Изпратено на 8/26/2003 от Анонимен. Прочетено 3135 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш