В Кухнята

Малки хитрини в кухнята


o При готвене ще запазите повече от витамините на зеленчуците, ако те и водата изпълват целия съд и той е добре похлупен.
o За да не се омирише кухнята, а и цялото жилище на изкипяло мляко, покрийте го с хартия, напръскана с оцет.
o Зърната на ориза ще останат цели и няма да се слепват, ако преди варенето го залеете с гореща подсолена вода в съотношение 1 част ориз – 2 и ½ части вода. Със студена вода се приготвя разварен ориз за сутляш.
o Печеното месо се реже по-лесно на тънки филии, като предварително се увие стегнато в канап.
o Рибата се посолява половин час преди пърженето. Така не се разпада в тигана.
o Най-лесно се отделя белтъкът от жълтъка, когато яйцето е студено.
o Тестените изделия няма да поглъщат много мазнина при пърженето, ако в нея се сложи малко оцет.
o Сладкишите от маслено тесто се вадят по-лесно от тавичката, след като изстинат.
o Баклавата ще е добре бухнала, ако след изпичането се остави без сироп за два дни.
Изпратено на 9/26/2003 от Анонимен. Прочетено 3096 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш