В Кухнята

За колко време се сваряват продуктите под налягане?

Автоклавните тенджери, в които продуктите се варят под налягане са много удобни. Тези т.нар. бързоварни тенджери и време на домакинята, и пари за ел. енергия. Затова са все по-предпочитани. Имат едно неудобство обаче – при готвене с тях не може да се проверява за колко време продуктите са се сварили. Ако не знаете или сте забравили колко време е необходимо за това, направете справка:

свинско месо - 20-25 минути
телешко месо - 20-25 минути
агненшко месо - 20-25 минути
говеждо месо - 25-30 минути
пиле - 15 минути
кокошка - 20-30 минути
риба - 10 минути
зрял фасул - 35-40 минути
леща - 20-25 минути
кисело зеле - 15-20 минути
прясно зеле - 8 минути
зелен фасул - 7-8 минути
зелен грах - 7-8 минути
картофи - 10 минути
моркови - 12 минути
карфиол - 5 минути
спанак - 1-3 минути
ябълки - 3 минути
дюли - 8 минути

Внимание: При готвенето с автоглавна тенджера имайте предвид, че след отстраняването й от огъня варенето продължава до 10 минути.
Изпратено на 8/8/2003 от Анонимен. Прочетено 14252 пъти.
Изпратено на 6/28/2004 от Vep.
Ква е тая простотия "автоклавна" тенджера!? Става дума за тенджера под налягане нали??!
Изпратено на 8/13/2003 от jena.
ako varish pile v tendjera pod nalqgane 15 min shte go izvadish razdrobeno-10min. sa napylno dostatychni



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш