Винегрет - салата
Продукти:
5-6 картофа, 3-4 средно големи моркова, 3 малки глави червено цвекло, 3-4 кисели краставички, половин кисела зелка, 200 гр грах от консерва, една глава кромид лук, 200 гр. телешки салам и едно варено яйце.
Приготовление: Сваряват се картофите, морковите и цвеклото /то се вари по-дълго/ и след обелването се режат на малки кубчета. Към тях се прибавят нарязани на дребно киселото зеле, краставичките, лука, салама и яйцето.Накрая се поставя и граха. Сместта се обърква добре и подправя с растително масло /олио или зехтин/ и лимонов сок на вкус. Приятно ядене!
Изпратено на 1/28/2004 от Г dot Христоваgalina_hristova2002 at yahoo dot com. Прочетено 7040 пъти.
Изпратено на от .
Основата на винегрета е цвеклото, киселото зеле може да замести краставички, но никакви салами и яйца не се слагат.
Изпратено на от .
Няма грахр салам и яйцелМоже би никога в живата си не сте яли винегретлИма достотъчно руски кулинарни сайтове за справка по въпроса.
Изпратено на от .
пълна глупост нито яйце нито салам нито кисело зеле
Изпратено на от .
Телешки салам и яйце по принцип не се добавят към винегрета - това е една чиста измишльотина. Винегретът е вегетарианско ястие!