В Кухнята

Карфиол с кашкавал


Продукти за 2 порции:
300 г карфиол
1 глава лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
1 ч.чаша ориз
4 с.л. настърган кашкавал
сол, черен пипер

Приготвяне:
Карфиолът се измива, почиства и накъсва на розички. Оставя се да престои един час в леко подсолена вода, след което се слага да се вари в друга вода с малко сол.
Ситно нарязаният лук се задушава в зехтина. Щом започне да се зачервява, към него се прибавя полусвареният карфиол и се задушава 10-15 мин. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода, и ястието се оставя да ври на слаб огън. Слага се оризът и се залива с 3 чаени чаши гореща вода.
Щом водата се поеме, ястието се наръсва с черен пипер, разбърква се и се изсипва в дълбок съд за сервиране. Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.
Изпратено на 3/12/2004 от Анонимен. Прочетено 3733 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25297)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш