В Кухнята

ВИТА СЛАДКА БАНИЦА


Продукти: Брашно - 1 кг, олио - 200 гр, счукани орехови ядки - 400 гр. За сиропа: захар - 400 гр, вода - 400 мл, ванилия.

Начин на приготовление: От брашното, малко сол, оцет и топла вода се замесва банично тесто, което разделяме на малки топки, завиваме с влажна кърпа и оставяме да престои около 30 минути. След това от всяка топчица точим тънки кори, които леко засушаваме. Корите се ръсят с мазнина и счукани орехови ядки, след което се навиват на руло. Рулата се нареждат в намазана с мазнина тавичка. Печем в умерена фурна до порозовяване на корите. След като се опече и изстине, баницата се залива с горещия сироп (водата и захарта врят около 20 минути и се подправя с ванилия). Похлупваме тавичката с по-голяма тава и държим така, докато сиропът се поеме от баницата. Ако баницата ще се консумира за по-дълго време, в сиропа прибавяме сока на половин лимон.
По желание можете да сложите малко канела или две три зрънца карамфил.
Изпратено на 5/12/2005 от Анонимен. Прочетено 5904 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш