Пъстърва с бекон
Продукти за четири порции:
4 пъстърви
1 глава лук
100 гр. гъби печурки
2 склидки чесън
50 гр. орехи
мащерка, сол, пипер
8 лозови листа
50 гр. масло
200 гр. бекон
Бланширайте лозовите листа за няколко минути в леко подсолена вода. Почистете рибата. В маслото задушете нарязаните на ситно лук, чесън, гъби, орехи, мащерка и подправки. Напълнете рибите с готовата плънка. Завийте спираловидно всяка риба с бекона. Загърнете в лозови листа, а след това всички риби заедно в алуминиево фолио. Поставете в загрята до 120 градуса фурна и печете за около 20-30 минути.
Сервирайте със задушени картофки или бял ориз с копър и лимон.