В Кухнята

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Продукти за 1 порция: Патладжани - 200 гр, пиперки сиврия - 40 гр, лук - 30 гр, сирене - 30 гр, прясно мляко - 30 гр, олио - 25 гр, 1 яйце, лимон - 10 гр, магданоз, чесън и сол.

Начин на приготовление: Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок. В мазнината се задушават последователно лука, пиперките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани. Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна. Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце. Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон.
Изпратено на 7/28/2005 от Анонимен. Прочетено 21168 пъти.
Изпратено на 7/16/2007 от chia.
много вкусна рецепта :>
Изпратено на 10/20/2005 от Rdka.
Можете да ги направите и с кайма. За 1кг. /около 5 броя/патлажани трябва 250гр. кайма, 2 глави червен лук, една супена лъжица ориз, една пиперка, един морков, 2 домата, чер пипер на вкус, връзка магданоз, може и помалко. Патлажаните се почистват от вътрешността с лъжичка за чай. посипват се със малко сол заедно с почистените от вътрешности и се чакат до 3 часа да изтече горчивата черна течност. /Това може да стане вечер или много рано сутри./После се измиват със студена вода и се пълнят със смесените зеленчуци и подправки. Моге да се сварят за половин час на херметическа тенжера. Сервират се топли. Може да се поднесът и с кисело мляко. Приятен апетит.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29287)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26146)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25074)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25040)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22747)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш