В Кухнята

Сарми по китайски в микровълнова фурна

Продукти:
голяма глава прясно зеле
200 г свинска кайма
1 ч. ч. дългозърнест ориз
1/2 стрък праз
50 г бадемови ядки
1 пилешки бульон
3 - 4 резена джинджифил ( 1/2 ч. л. сух )
3 с. л. соев сос
1/4 ч. л. сусамово олио
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1.Кочанът се отстранява и зелето се сварява с отвора на долу в кипнала вода, за 10 минути, под капак.
2.Оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се задушава под капак, в микровълнова фурна, на средна мощност, докато поеме водата.
3.Каймата се смесва със ситно нарязания праз. Подправя се с нарязан на ситно джинджифил, соев сос, сусамово олио, сол и черен пипер, след което се омесва. Добавят се смелените бадемови ядки и охладения ориз и отново се омесва.
4. Зелето се охлажда, листата се отделят и се почистват кочанчетата им. Завиват се сарми и се нареждат в иенска тенджера /2 литра/. Налива се разтворения в 300-400 мл топла вода бульон и 1 с. л. соев сос. Захлупват се с чиния. Пекат се в микровълнова фурна, под капак, на средна мощност 30 минути.
Изпратено на 5/10/2006 от Емили Станеваsnejistaneva at abv dot bg. Прочетено 3373 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш