В Кухнята

Тракийска орехова разядка

Продукти: орехови ядки 200 г (1 чаена чаша), скилидките от 2 глави чеснов лук, сол на вкус.
Ореховите ядки се счукват заедно с почистения и обелен чесън и сол, заливат се с гореща вода (да се получи средно гъста каша) и се разбиват до побеляване. Сместа се изсипва в купичка и се поднася с топла пита.
Изпратено на 6/3/1999 от Миглена Ивановаmegi at triada dot bg. Прочетено 5283 пъти.
Изпратено на 6/11/2005 от МИЛЕНА.
Тази разядка с 1 кофичка изцедено кисело мляко 1ч.ч.счукани орехи 1филия накиснат хляб във вода счукан чесън сол олио и лим.сок на вкус е чудесна салата за ракийка през зимата.
Изпратено на 5/29/2005 от мауа.
Вариант на тази разядка е като се прибави мед, а не сол.Зная го от баба ми - винаги го правеше на бъдни вечер. Наяждаме се като топиме питата в нея и едвам кусваме от другите гозби на масата.Не знам защо никога не го правиме в друго време, а само на бъдни вечер.Но е винаги една от задължителните ястия на този празник.
Изпратено на 12/11/2004 от Диана.
Тази разядка съм я опитала още в детските си години в родното село на баща ми - Долни Раковец, Радомирско. Освен вода те слагат и една чашка олио, оцет на вкус, а по-късно разбрах, че може /по желание/ да се сложи и една филия накиснат и изстискан бял хляб. Трябва да се разбие много хубаво за да стане на кашичка. Невероятно вкусно е и аз го правя задължително на Бъдни вечер. Убиваме се да топиме!!!! Може да се слага върху чушките и сърмите като подправка.
Изпратено на 12/6/2004 от еli.
От дете тази разядка присъства на трапезата ни за Бъдни вечер. Наистина е донесена от преселниците. Но аз примерно вместо с вода разреждам сместа с малко зелев сок. Много е вкусно
Изпратено на 10/21/2004 от Nina.
Tova e spetzialitet na vuyna mi - gr@tzka skordalya. K@m tezi produkti se dobavya oshte filiya nakisnat s voda i izstiskan byal hlyab, kafyana chashka zehtin i limonov sok na vkus. Radvam se da vidya retzeptata v trakiyski variant - nali sme komshii.
Изпратено на 12/4/2003 от dida.
Uchudvam se, che sreshnah tazi recepta! Kogato biah malka, maika chesto slagashe na trapezata tova prediastie. I si misleh, che si e tipichno neino iadene. hehehehe Mejdu drugoto - vkusnichko e. Dosta.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29460)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26324)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25301)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25188)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22930)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш