Хитринки
1. Ако нямате бяло вино под ръка, можете да го заместите в ястието или соса с 1с.л. захар и малко оцет
2. За да не стане твърдо месото при печенето, не доливайте в тавата студена вода, а само гореща. Обливайте от време на време месото със соса.
3. Втвърдената пудра захар ще стане отново пухкава, ако я стриете добре, като търкаляте отгоре и стъклено шише, а след това я пресеете. С твърда пудра захар може да поръсите сладкиша, настъргвайки отгоре му бучките захар на ренде.
4. Не поднасяйте горещ кекса, курабиите, тутманика и другите тестени изделия, приготвени със сода, защото тогава миризмата и, която се излъчва с топлите изпарения е много силна.
5. Ако не можете да си позволите да приготвите баницата, печеното пиле или агнешко само с масло, не се притеснявайте. Няколко малки бучици са достатъчни, за да докарат ястието до аромат.