В Кухнята

Гаспачо с копър и маслинови крутони

Продукти за 4 порции:

1 голяма глава копър
700 гр.зрели домати
1 - 2 щипки зърна кориандър
1/2 ч.л.зърна пипер (микс)
1 с.л.зехтин
1 малка глава лук, накълцан
1 голяма скилидка чесън, счукан
1/2 с.л.балсамов оцет
1 с.л.лимонов сок
1 - 2 щипки сушен риган
1 с.л.доматено пюре
1 ч.л.сол

За гарнитура:

4 - 5 филийки франзела
1 с.л.зехтин
1 ч.л.хайвер от черни маслини

Начин на приготвяне:

Поставете доматите във вряща вода за минута, след което ги отцедете, обелете и нарежете на едро. Отрежете зелената част на главата копър и я запазете за украса. Бялата част отрежете на 4. Изхвърлете сърцевината, защото тя е най - твърда. Останалата част нарежете на тънки парчета. Сварете в подсолена вода (около 400 мл.) на слаб огън, 10 минути, след завиране.
Междувременно счукайте в хаванче семената кориандър и пипера. Загрейте зехтина и изсипете в тигана лука и подправките. Разбъркайте. След 2 минути добавете чесъна, за още 2 минути. Изсипете балсамовия оцет, лимоновия сок, доматите и ригана. Разбъркайте добре и добавете копъра, заедно с водата, в която е врял. Накрая добавете доматеното пюре и оставете супата да къкри половин час, без капак.
През това време нарежете хляба на кубчета и го изсипете в купа. Овкусете със зехтина и маслиновата паста. Изпечете крутоните във фурната на 190 градуса, за максимум 10 минути, върху хартия за печене. Охладете леко супата, след което я направете на пюре. Поставете за няколко часа в хладилника. Сервирайте гаспачото с крутоните и накълцана на ситно зелена част от копъра.


Източник: The Delia Collection
Изпратено на 7/26/2007 от Анонимен. Прочетено 2597 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29453)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26309)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25288)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25177)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22920)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш