Пиле с маслини
Необходими продукти:
1 голямо пиле, около 1, 5 кг
200 г гъби, култивирани печурки
100 г маслини, без костилки
1 глава лук
500 г домати
няколко скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
1 чаена чаша бяло вино
по 1 чаена лъжичка сух босилек и мащерка
черен пипер на вкус
4-5 супени лъжици зехтин или олио
Приготовление:
Нарязаното на порции пиле се запържва в мазнината и се изважда. В същата мазнина добавяме ситно нарязаните лук и маслини, счуканите скилидки чесън, едро нарязаните гъби и обелените и също едро нарязани домати. Добавяме бульона, подправките и бялото вино. След като заври, добавяме порциите пиле и малко топла вода и задушаваме под капак до готовност. Поднасяме със сварен ориз.
Източник: az-jenata.com