В Кухнята

Пиле с маслини

Необходими продукти:
1 голямо пиле, около 1, 5 кг
200 г гъби, култивирани печурки
100 г маслини, без костилки
1 глава лук
500 г домати
няколко скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
1 чаена чаша бяло вино
по 1 чаена лъжичка сух босилек и мащерка
черен пипер на вкус
4-5 супени лъжици зехтин или олио

Приготовление:
Нарязаното на порции пиле се запържва в мазнината и се изважда. В същата мазнина добавяме ситно нарязаните лук и маслини, счуканите скилидки чесън, едро нарязаните гъби и обелените и също едро нарязани домати. Добавяме бульона, подправките и бялото вино. След като заври, добавяме порциите пиле и малко топла вода и задушаваме под капак до готовност. Поднасяме със сварен ориз.


Източник: az-jenata.com
Изпратено на 8/30/2007 от Анонимен. Прочетено 4024 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29453)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26309)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25289)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25177)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22922)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш