В Кухнята

Полезно за млякото

Прясното мляко е с бял или слабокремав цвят, сладникав вкус и приятна миризма. Оставено да престои няколко часа, върху повърхността му се отделят маслени капчици. Ако млякото е със синкав цвят и неопределен вкус, това означава, че то е разредено с вода. Мляко, върху повърхността на което се образува тъмножълта или кафеникава пяна, е издоено от наскоро отелила се крава. То е с неприятна миризма и при варене се пресича.
Млякото, предназначено за 2 - 3-дневна консумация, трябва да се свари и веднага да се прехвърли в стъклен или емайлиран съд, да се покрие с тензух и да се остави на хладно място (най-добре в хладилник). Преди употреба е достатъчно само да се затопли.
Максималният срок за съхраняване на млякото в хладилник е 3 дни. Най-благоприятната температура за съхраняването му е около 0°С.
Вареното мляко трябва да се съхранява в хладилник само 2 дни, и то в добре затворен съд.
Вареното мляко, съхранявано в хладилник повече от 3 дни, е негодно за консумация, тъй като белтъчните му вещества се разрушават.


Източник: polezno.info
Изпратено на 9/26/2007 от Анонимен. Прочетено 3164 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26312)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25293)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25179)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22924)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш