Как да нагостим именниците
Изтощени финансово и физически домакини се питат какво да сложат на масата за именния ден на свой близък.
Знае се: на имен ден не се кани, така че броят на гостите може да расте непредсказуемо. А януари, пък и февруари, са месеци с много с много именни дни.
За ефектната трапеза е достатъчно сред баналните туршии и луканки да има едно по-специално блюдо. То трябва шумно и по няколко пъти да се рекламира.
Освен това подготовката за именния ден не бива да изсмуква ценни сили, повече нужни за уважаване на именника. Точно такива кулинарни трикове са за тези, които повече държат да се веселят около масата, а не да се гърчат в кухнята.
Сложете повече салати на трапезата. Към готова “Снежанка” се добавя малко извара и една лъжичка горчица.Това обогатява вкуса й, прави я пикантна.
Сварен кус-кус и нарязан зелен боб от консерва променят познатата руска салата. Прибавете няколко лъжици лютеница или кетчуп към майонезената смес. Така на масата слагате не една, а две салати – жълта и розова.
Хубава салата става от царевица, зелени маслини и кисели краставички. На пръв поглед съчетанието изглежда странно. Полята с много лимонов сок и малко олио, салата изпива много водка. Специалитетът е френски и може да бъде побългарен, като се комбинира с ракия.
Продължение