Пак манджи за именници
Добро мезе са и панираните гъби, смятат чревоугодниците. Печурки от буркан се топят в брашно, после в яйце, смесено с бира. Пържат се в много олио, силно загрято. Панировката става пухкава, а гъбите – “на мозък”. Ястието иска малко повече време и внимание, но ще очарова чакащите край масата. Много върви с бяло вино.
Вкусна и лесна за правене е пита с лук и пушено месо. Готово тесто за пици се покрива с нарязан лук, сирене и нарязани пушени гърди или врат. Питата се пече, докато вие викате “Наздраве” с приятели. Няма възможност да сгафите.
Вместо да си играете да пържите плънка за сарми, има по-бърз начин. Малко парче месо се увива около морковче. Соли се, ръси се с червен и черен пипер. След тона се увива в зелево листо. Това е стара селска рецепта, която наистина ще изненада гостите.
Манджата има и “кавърверсия” – въобще не завивате сарми. Запържената смес от кайма, лук, ориз и подправки се задушава с накълцано зеле. Рецептата се казва “голи сарми”. Вкусът понякога дори е по-добър.
Има и още