В Кухнята

Пак манджи за именници

Добро мезе са и панираните гъби, смятат чревоугодниците. Печурки от буркан се топят в брашно, после в яйце, смесено с бира. Пържат се в много олио, силно загрято. Панировката става пухкава, а гъбите – “на мозък”. Ястието иска малко повече време и внимание, но ще очарова чакащите край масата. Много върви с бяло вино.
Вкусна и лесна за правене е пита с лук и пушено месо. Готово тесто за пици се покрива с нарязан лук, сирене и нарязани пушени гърди или врат. Питата се пече, докато вие викате “Наздраве” с приятели. Няма възможност да сгафите.
Вместо да си играете да пържите плънка за сарми, има по-бърз начин. Малко парче месо се увива около морковче. Соли се, ръси се с червен и черен пипер. След тона се увива в зелево листо. Това е стара селска рецепта, която наистина ще изненада гостите.
Манджата има и “кавърверсия” – въобще не завивате сарми. Запържената смес от кайма, лук, ориз и подправки се задушава с накълцано зеле. Рецептата се казва “голи сарми”. Вкусът понякога дори е по-добър.
Има и още
Изпратено на 1/27/2000 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 3385 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25294)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25180)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22926)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш