В Кухнята

Мезета не само за именници

Печен лук с орехи. Четири-пет глави лук се нарязват на филии. Пекат се на фурна до омекване. Подправят се със сол, оцет и олио. Посипват се със счукани орехи.
Паниран праз. Стръковете се нарязват на няколко парчета. Овалват се в брашно и яйце. Пържат се . Мезето може да се изпълни и без яйце. Но тогава олиото загаря малко по-бързо.
Има и вариант без пържене. Просто нарязаните парчета праз се покриват със заливка от натрошено сирене и яйца. Получава се нещо като “торта от праз”. Вместо сирене може да се употреби извара. Тортата е подходяща за всякакви питиета.
Чипс от ряпа. Това мезе е толкова ефектно, че може да впечатли и трезвен човек. За него са подходящи и черна, и бяла ряпа. Ряпата се нарязва на тънки кръгчета. Но задължително трябва да се обели. Кръговете се пържат в силно загрято олио. След това се солят с едра сол. На вид са досущ като китайски чипс от скариди. Вкусът не е точно същият, но върши работа.
Описаните мезета са плод на колективния гений на пиещия българин. Те се смилат лесно и не водят до инциденти на сутринта. Вкусът им е изключителен и се запомня дори след методичната употреба на ракия и вино по именните дни.
Изпратено на 2/1/2000 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 2836 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш