Малки кулинарни тайни
*Бакпулверът може да бъде заменен с 3-4 капки коняк или ром.
*При липса на кайма за пълнеж, може да се използва същото количество накълцани на дребно салам, кренвирши или наденица.
*А опитвали ли сте вместо да направите сърмите с кайма да "повивате" свински ребърца в листа от кисело зеле?!
*Сърмите могат да се направят и с останалия боб от оня ден.
*Пиперките може да напълните вместо с ориз с варена царевица и подправки.
*Сварена и пържена риба да не се съхранява на открито. По възможност да се постави в кисела среда.
*Топлинната обработка на гъбите трябва да се извършва на силен огън, за да могат да се умъртвят евентуални причинители на стомашни заболявания.
*За да не се образува каймак, в топлото мляко трябва да пуснем кубче лед от хладилника.
*За да е свеж кашкавалът, преди да го сложите в хладилника го завийте в целофан. Така ще запазите и вкусовите му качества.
*За да бъде оризът, който варите бял, във водата капнете няколко капки лимонов сок.