В Кухнята

Малки кулинарни тайни

*Бакпулверът може да бъде заменен с 3-4 капки коняк или ром.
*При липса на кайма за пълнеж, може да се използва същото количество накълцани на дребно салам, кренвирши или наденица.
*А опитвали ли сте вместо да направите сърмите с кайма да "повивате" свински ребърца в листа от кисело зеле?!
*Сърмите могат да се направят и с останалия боб от оня ден.
*Пиперките може да напълните вместо с ориз с варена царевица и подправки.
*Сварена и пържена риба да не се съхранява на открито. По възможност да се постави в кисела среда.
*Топлинната обработка на гъбите трябва да се извършва на силен огън, за да могат да се умъртвят евентуални причинители на стомашни заболявания.
*За да не се образува каймак, в топлото мляко трябва да пуснем кубче лед от хладилника.
*За да е свеж кашкавалът, преди да го сложите в хладилника го завийте в целофан. Така ще запазите и вкусовите му качества.
*За да бъде оризът, който варите бял, във водата капнете няколко капки лимонов сок.
Изпратено на 2/18/2000 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 1884 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш