В Кухнята

Естрагон

(Тарос)
Естрагонът е пренесен през XVI век от Изтока. Като храст днес той се среща в много страни и градини. За неговата популярност допринася най-много френската кухня. Използва се за марината на кисело печено, при приготвянето на сосове, консервиране на краставички. Ситно нарязаните листа се слагат в плънки с месо или преди да се пече, месото се натрива с тях. С прибавка на естрагон, оцетът става по-нежен и вкусен, придава пикантен вкус на салатите.
Кавказците, както и французите предпочитат естрагона пред всички останали подправки. За предястие те увиват в питки четвъртинки от яйца и естрагонови листа. Използват се пресните листа и върховете на стеблата. От изсушения естрагон се употребяват само листенцата. Препоръчва се при безсолна диета.
Изпратено на 2/28/2000 от Galia at triada dot bgGalia at triada dot bg. Прочетено 1758 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш