Пълнени чушки по славянски
Продукти:1кг чушки, купа ориз, глава лук, буркан "Омния" с кьопоолу, пакетче кайма, сол, черен пипер, джоджен, олио. За соса: бурканче кисело мляко, сол на вкус, 1 яйце, 2 супени лъжици размито с вода брашно.
В сгорещено в дълбок тиган олио изпържете нарязания лук и сипете при него кьопоолуто. Добавете ориза, след малко и червения пипер. Долейте с две купи топла вода. Когато поизври, сложете и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбийте в него пакетчето кайма. Напълнете изтърбушените чушки, като накрая потапяте само отвора им в брашно. Наредете в тавичка, залейте с две купи вряла вода и запечете докато останат на мазнина. Всяка порция залейте със сос, приготвен от посочените продукти, на тих огън.