В Кухнята

Чушки бюрек

Чушки бюрек- една от най-хубавите и вкусни рецепти и през лятото, и през зимата, класика.

  • 1 кг печени обелени чушки
  • 1 - 2 ч.ч. сирене (извара)
  • 2 - 3 яйца
  • 1 с.л. магданоз
  • брашно за паниране (или царевично брашно)
  • олио за пържене

Сиренето (изварата) се разбърква с 1 яйце и магданоза, нарязан на дребно. С тази смес се пълнят обелените и почистени чушки.
Напълнените чушки се притискат с ръце, потапят се последователно в брашно, разбити яйца, царевично брашно или галета и отново в яйцата.

Пържат се до зачервяване.

Източник: malkitaini.com

Изпратено на 10/3/2008 от Анонимен. Прочетено 3156 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29458)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26318)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25296)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25184)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22928)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш