Пържола със задушени зеленчуци и кашкавал
Продукти:
5 свински котлети
300 г картофи
100 г моркови
1 зелена чушка
500 г кашкавал
щипка сол, суха мащерка
100 мл червено вино
мазнина, вода
10 мл соев сос
Приготвяне:
Котлетите се очукват леко, се осоляват от двете страни и се оставят настрани. Картофите се обелват, нарязват се на кубченца и се слагят в подсолена вода за варене. Добавят се морковите, нарязани на колелца. след като леко омекнат се оцеждат в гевгир. Пържолите се подреждат в тава за печене, добавят се виното, водата, соевия сос , мазнината, поръсва се мащерка и се слагат за печене. Пекат се в умерено загрята фурна 200 градуса около 50 минути. След което се изваждат и върху всяка пържола се подреждат внимателно от сварените зеленчуците, чушка, нарязана на колелца и тънка плочка кашкавал така че да покрие горната площ. Връщат се отново във фурната. Ястието е готово, когато кашкавала стегне и леко хване златиста коричка. Сервират се топли.
Източник: babapena.com