В Кухнята

Пържола със задушени зеленчуци и кашкавал

Продукти:

5 свински котлети
300 г картофи
100 г моркови
1 зелена чушка
500 г кашкавал
щипка сол, суха мащерка
100 мл червено вино
мазнина, вода
10 мл соев сос

Приготвяне:

Котлетите се очукват леко, се осоляват от двете страни и се оставят настрани. Картофите се обелват, нарязват се на кубченца и се слагят в подсолена вода за варене. Добавят се морковите, нарязани на колелца. след като леко омекнат се оцеждат в гевгир. Пържолите се подреждат в тава за печене, добавят се виното, водата, соевия сос , мазнината, поръсва се мащерка и се слагат за печене. Пекат се в умерено загрята фурна 200 градуса около 50 минути. След което се изваждат и върху всяка пържола се подреждат внимателно от сварените зеленчуците, чушка, нарязана на колелца и тънка плочка кашкавал така че да покрие горната площ. Връщат се отново във фурната. Ястието е готово, когато кашкавала стегне и леко хване златиста коричка. Сервират се топли.

Източник: babapena.com

Изпратено на 2/23/2010 от Анонимен. Прочетено 2524 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26317)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш