Запечени картофи с кашкавал
Продукти:
5-6 бр картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
100 г кашкавал
сол
черен пипер
подправки (по желание)
Приготвяне:
• Картофите се измиват добре и се поставят във фурната.
• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови.
• Изваждат се и се разрязват на две половинки.
• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
• От това което сте издълбали се прави пюре с масло и ако прецените, че е сухо добавете малко мляко.
• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва любим кашкавал.
• Поръсете с любима подправка.
• Върнете във фурната и запечете, докато не се разтопи кашкавалът.
• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н.
Източник:gotvetesmen.com