В Кухнята

Шоколадени великденски яйчица

Продукти:

200 г. обикновени бисквити
1 с. л. ром
250 г. краве масло
200 г. захар
50 г. настърган шоколад
или 2 с. л. какао (захарта се увеличава малко)
2 жълтъка
2 пакетчета ванилия
200 мл. млени орехи

Приготвяне: 

Маслото се разбива със захарта до пяна, прибавят се, като се разбиват един по един, жълтъците, рома, счуканите или смлени бисквити, шоколада или какаото, ванилията. 
Накрая орехите.
Омесва се еднородна маса.
Тя се оформя на тънки рулца, от които се режат парченца и се оформят яйчица.
Те се нареждат върху табличка и се поставят в хладилника, за да се "стегнат".
Втвърдените яйчица се увиват красиво в разноцветни станиолови листчета, нареждат се в бонбониерата и се съхраняват в хладилника.
Ако масата за бонбоните се окаже, че е недостатъчно мека, се добавя масло.
Може да се направи и половин доза.

Източник:gotvetesmen.com

 

Изпратено на 3/31/2010 от Анонимен. Прочетено 1876 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш