Шоколадени великденски яйчица
Продукти:
200 г. обикновени бисквити
1 с. л. ром
250 г. краве масло
200 г. захар
50 г. настърган шоколад
или 2 с. л. какао (захарта се увеличава малко)
2 жълтъка
2 пакетчета ванилия
200 мл. млени орехи
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до пяна, прибавят се, като се разбиват един по един, жълтъците, рома, счуканите или смлени бисквити, шоколада или какаото, ванилията.
Накрая орехите.
Омесва се еднородна маса.
Тя се оформя на тънки рулца, от които се режат парченца и се оформят яйчица.
Те се нареждат върху табличка и се поставят в хладилника, за да се "стегнат".
Втвърдените яйчица се увиват красиво в разноцветни станиолови листчета, нареждат се в бонбониерата и се съхраняват в хладилника.
Ако масата за бонбоните се окаже, че е недостатъчно мека, се добавя масло.
Може да се направи и половин доза.
Източник:gotvetesmen.com