В Кухнята

Печено агнешко

Продукти:

2 кг. агнешко месо (бут, плешка или др)
2 с. л. зехтин

Марината:

3 с. л. дижонска горчица
2 с. л. лимонов сок
3 с. л. ситно нарязан чесън
кора от един портокал
сок от 1/2 портокал
1 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. смляна канела
1/2 ч. л. люспи от червен пипер
1 ч. л. морска сол
1 ч. л. смлян черен пипер

Приготвяне: 

Всички продукти се смесват за маринатата. С така получената смес се намазва добре месото. Поставя се в съд или плик и се оставя да се маринова за 2-4 часа или повече в хладилника. 1 час преди печенето се изважда от хладилника. 
Фурната се нагрява до 200 С.  Месото се поставя в тавичка върху напречно поставени дебели обелени пръчки (така се изпича отвсякъде).  Отгоре се полива с 2 с. л. зехтин.   Пече се около 1 - 1 1/2 часа (температурата на готовото агнешко е 70 С), ако месото прегаря покрийте го с фолио. 
Извадете от фурната и изчакайте 20 минути преди да нарежете месото. 

Поднесете с гарнитура от печени пресни картофи или други зеленчуци.

 

Източник:gotvetesmen.com

 

Изпратено на 4/1/2010 от Анонимен. Прочетено 2908 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш