В Кухнята

Агнешко дроб-сарма

Продукти:

1 кг агнешки бял дроб и дреболии
100 мл олио
300 г агнешки була
2 глави кромид лук
100 г ориз
3 домата
сол
магданоз
джоджен
смлян черен пипер 

Приготвяне:

Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват във подсолена вода, след което се отцеждат и се накълцват на дребно. Лукът, обелен, измит и нарязан на дребно, се задушава в мазнината. Прибавя се почистеният и измит ориз и сол на вкус. Задушава се, като се разбърква няколко пъти. Прибавят се ситно нарязаните дреболии, обелените и нарязани на дребно домати, ситно нарязаният магданоз и джоджен и

Агнешките була, предварително измити и накиснати в студена вода, се нарязват на квадратни парчета. Всяко парче се слага в черпак и в средата му се поставя плънка от дреболиите и ориза. Краищата на булото се събират и плънката се увива, както в сарма. Сармите се подреждат в намазана с мазнина тава, като подгънатите краища на булото остават отдолу. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. 

При поднасянето сармите се поставят в загрети чинии заедно с кисело мляко. 
Отделно се поднася гарнитура от зелена салата.

Източник:gotvetesmen.com

Изпратено на 4/30/2010 от Анонимен. Прочетено 4159 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш