Агнешко дроб-сарма
Продукти:
1 кг агнешки бял дроб и дреболии
100 мл олио
300 г агнешки була
2 глави кромид лук
100 г ориз
3 домата
сол
магданоз
джоджен
смлян черен пипер
Приготвяне:
Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват във подсолена вода, след което се отцеждат и се накълцват на дребно. Лукът, обелен, измит и нарязан на дребно, се задушава в мазнината. Прибавя се почистеният и измит ориз и сол на вкус. Задушава се, като се разбърква няколко пъти. Прибавят се ситно нарязаните дреболии, обелените и нарязани на дребно домати, ситно нарязаният магданоз и джоджен и
Агнешките була, предварително измити и накиснати в студена вода, се нарязват на квадратни парчета. Всяко парче се слага в черпак и в средата му се поставя плънка от дреболиите и ориза. Краищата на булото се събират и плънката се увива, както в сарма. Сармите се подреждат в намазана с мазнина тава, като подгънатите краища на булото остават отдолу. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност.
При поднасянето сармите се поставят в загрети чинии заедно с кисело мляко.
Отделно се поднася гарнитура от зелена салата.
Източник:gotvetesmen.com