В Кухнята

Рибно филе с вино и ароматни подправки

Продукти:

4-6 броя филе бяла риба
сол
смлян черен пипер
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка кориандър
2 с л листа мента
1/2 ч л суха мащерка
1 ч л счукан чесън
3 с л зехтин
100 мл бяло вино
150 мл готварска сметана

 

Приготвяне:

Филето от рибата се измива и се подсушава с кухненско руло. Поръсва се със сол и черен пипер. Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или се намаслява. Нарежда се рибата на един ред. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 8-10 минути. В това време в блендер се смилат магданозът, кориандърът, ментата, мащерката и зехтинът. В тиган се сипват сметаната и виното. Добавят се смлените подправки и счуканият чесън. Сосът се кипва и се оставя да къкри на тих огън 2-3 минути. Рибата се поднася, полята със соса.

Източник:gotvetesmen.com

 

Изпратено на 7/12/2010 от Анонимен. Прочетено 2567 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш