Рибно филе с вино и ароматни подправки
Продукти:
4-6 броя филе бяла риба
сол
смлян черен пипер
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка кориандър
2 с л листа мента
1/2 ч л суха мащерка
1 ч л счукан чесън
3 с л зехтин
100 мл бяло вино
150 мл готварска сметана
Приготвяне:
Филето от рибата се измива и се подсушава с кухненско руло. Поръсва се със сол и черен пипер. Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или се намаслява. Нарежда се рибата на един ред. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 8-10 минути. В това време в блендер се смилат магданозът, кориандърът, ментата, мащерката и зехтинът. В тиган се сипват сметаната и виното. Добавят се смлените подправки и счуканият чесън. Сосът се кипва и се оставя да къкри на тих огън 2-3 минути. Рибата се поднася, полята със соса.
Източник:gotvetesmen.com