Рибена чорба
Продукти:
500 г прясна риба (сафрид, попчета, паламуд с главата)
600 мл вода
1 морков
1 глава кромид лук
1 домат
сол
2 яйца
щипка лимонена киселина
магданоз
Приготвяне:
Рибата се изчиства и измива добре. 600 мл вода се слага да заври. Морковът, лукът се нарязват на ситно и се прибавят към кипналата вода. Доматът се нарязва на кубчета и се изсипва при другите зеленчуци. Зеленчуците се варят 20 минути. Прибавя се рибата. Подправя се със сол на вкус. Вари се още 20 минути. Сварената риба се изважда и се обезкостява. Бульонът се застройва с 2 яйца + щипка лимонена киселина. Прибавя се обезкостената риба и магданоз.
Източник:gotvetesmen.com