Брауни с орехи
Продукти за квадратна тава 20 на 20 см или кръгла с диаметър 23-26 см:
- 80 грама натурален шоколад
- 125 грама (малко пакетче) масло
- 2 яйца
- 2/3 ч.ч. захар
- ¼ чаена чаша брашно
- 1 с.л. какао
- 1 ч.ч. орехи
*1 чаша = 250 мл
Начин на приготвяне:
Шоколадът, начупен на праченца заедно с маслото, нарязано на кубчета, се разтопяват на водна баня или в микровълновата на отрязъци от 30 секунди.
Добавя се захарта и се разбърква с телена бъркалка.
Към сместа се добавя лъжицата какао и двете яйца и отново се разбърква.
Постепенно се добавя брашното, докато се поеме изцяло.
Орехите се нарязват на едро и се запичат за съвсем кратко в загрята фурна, за да имат по-интензивен вкус в браунито. Добавят се към сместа и се разбъркват.
Тавата се застила с фолио за печене с две парчета поставени едно върху друго на кръст, така че крайчетата да се подават отстрани и след като се изпече браунито да се извади лесно от тавата.
Сместа се изсипва в тавата и се пече в предварително загрята на 165 градуса фурна около 35-40 минути или докато клечка забита в центъра излезе чиста. Преди да се нареже се оставя да се охлади напълно.
Добър апетит!
Източник: www.recepti.lamqta.com