В Кухнята

Коледни бисквитки с кралска глазура

 

Продукти
За тестото:

  • 1 и 3/4 ч.ч. брашно
  • 8 с.л. пудра захар
  • 2 щипки сол 
  • 50 г масло
  • ванилия на прах или 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 бр. жълтък
  •  

За кралската глазура:

  • 3-4 бр. белтъци
  • 4 ч.ч. пудра захар
  • няколко капки лимонов сок
  • боя за хранителни цели (по желание)

Приготвяне

Нарязаното на малки парченца масло се поставя в купа и с ръце се обърква с пресятите брашно, пудра захар и сол, докато се образуват трохи. Добавят се леко разбития жълтък и ванилията (ако е ванилия на прах, се пресява към брашното и захарта) и се меси тестото. Завива се с прозрачно домакинско фолио и се поставя в хладилника, за да се стегне за около 2-3 часа. Фурната се загрява до 180 С. Тестото се разделя на две части. Едната се оставя в хладилника, а другата се разточва на пласт с дебелина 3-5 мм. С формичка се режат сладките и се поставят в тавата. Пече се около 10 минути (докато краищата започнат да променят цвета си). Вадят се от фурната и веднага се изваждат от тавата.

Кралската глазура се приготвя, като се разбиват на пяна яйцата с лимоновите капки. След това се добавя и пресятата пудра захар и се разбърква с миксер до получаване на гладка и лъскава смес. Част от глазурата се оцветява с боята. След като сладките изстинат, с помощта на малка четка (за рисуване) се нанася глазурата. Преди да се поднесат бисквитките, глазурата трябва да се втвърди.

Изпратено на 12/23/2011 от Анонимен. Прочетено 3088 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш