В Кухнята

Колко голяма трябва да е порцията риба?

br>Когато купуваме за основно ястие цяла риба, филе или котлети, винаги възниква въпросът : колко изяжда нормално един човек. Желязното правило гласи - на възрастен -200 гр риба без костите, а на деца около 150 гр. Така, че трябва да знаете колко се изхвърля при почистването. При филето този проблем отпада - то е готово за кулинарна обработка. Големите риби - меч или тон, се продават от търговците нарязани на големи шайби. Шайба с дебелина 2см, обикновено е с тегло 200 гр. За да получите порция 200 гр, е необходимо да закупите следните количества риба :
Херинга до 300 г
Треска/парче/ 350 г
Скумрия 325 г
Пушена скумрия до 350 г
Сьомга, лакерда,
лакс /парче/ 300 г
Морски костур пушен 275 г
Калкан до 350 г
Изпратено на 6/15/2000 от Миглена Иванова. Прочетено 1865 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25183)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш