В Кухнята

Има 1001 начина за използване на алуминиевото фолио


*Увийте филийки или кубчета хляб в алуминиевио фолио и го поставете в затоплена фурна за около 20 минути. Ще имате съвършено пресни хленбчета за закуска, обяд или вечеря.
*Ако яйцата са се счупили, преди да ги сварите, не ги изхвърляйте. Завийте ги плътно във фолио и тогава ги сварете.
*Завийте картофите, които ще печете във фурна с фолио. Така те ще се опекат по-бързо, ще станат по-вкусни и най-вече ще се задържат по-дълго време топли.
*Разделете месото - свинско, риба, пиле на порции и ги завийте във фолио. Наредете пакетите в камерата. Ще имате готово разфасовано месо винаги когато решите да готвите, камерата няма да поеме дъха на съответното месо и то също.
*Когато притопляте хляб или питка във фурната вместо да ги поставите върху тепсия, използвайте фолио, което разстелете върху скарата.
*Тенджерите и тавите няма да загорят или да се изцапат или поне ще се замърсят по-малко, ако покриете дъното им плътно с фолио, преди да сложите ястието да се готви.
*Намажете с масло парче фолио, нарежете го на малки късове и във всеки от тях завийте по едно парче изчистен лук, праз или чесън, бучка масло, сол и черен пипер, завийте добре и опечете, както печете картофите.
*Сложете в пластмасови чинии или таблички храната за пикника. Завийте ги с фолио. Ще имате съвършено прясна, свежа и вкусна храна за излета, готова за сервиране.
*Подобна хитрост може да използвате когато ще имате гости или приготвяте студен бюфет или коктейл. Пригответе всичко рано, наредете съответните съдове с украсените ястия, мезета или сандвичи на масата, като предварително сте ги завили с фолио. Така храната ще се запази свежа, а вие ще имате достатъчно време да се погрижите за себе докато дойдат гостите.
*Ако и вие имате подобни идеи - добавете ги.
Изпратено на 6/19/2000 от Анонимен. Прочетено 2410 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш