В Кухнята

Добрата домакиня не изхвърля кокалите


Пазарът ни е залят от рекламираните кубчета бульони - месни, зеленчукови. Страхотни са на вкус - да вярно е! Но си е друго домашно приготвения бульон, без стабилизатори , оцветители, консерванти и други съставки. Така че, колкото и рядко да купувате месо, ако го обезкостите предварително можете да си приготвите изключително силен, качествен и много вкусен бульон. Съхранявайте го в хладилника 2-3дни. Всеки ден можете да го използвате в подходящи ястия.
Осолете предварително кокалитеи ги пуснете да врат в студена вода. Ако имате кокали с малко останало месо по тях, предварително запечете в загрята фурна и след това сварете на бульон. Най-силно желиращо свойство имат свинските и телешките кости. Свареният от тях бульон е подходящ за сгъстяване на сосове, постни супи или яхнии, вместо да прибавяте няколко лъжици брашно.
А ако са ви останали кокали от печено, пържено, котлети, пържоли /може и пилешко/, не ги изхвърляйте, я веднага ги залейте със студена вода и ги сварете на бульон, от който на другия ден ще приготвите вкусна гозба.
Вижте по нататък...
Изпратено на 6/20/2000 от Рени Пашева. Прочетено 2362 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш