В Кухнята

Няколко хитринки за приготвяне на качествен бульон

Вижте преди това
· Ако задушите предварително добавките за бульона в малко мазнина и ги сварите заедно с костите, той ще има приятен аромат, чуден вкус и вид.
· В прозрачен бульон от кости пуснете няколко малки парченца твърдо сирене, останало от закуската, например. Така той ще стане бистър и с фин вкус и аромат.
· За да избистрите сварения бульон от кокали, прекарайте през сито 1-2 супени лъжици доматен сок. Една супена лъжица доматено пюре, прибавена към бульона има същия избистрящ ефект.
· Твърде светлият бульон, ще придобие приятен аромат и цвят, ако пуснете в него малка главичка изпечен лук.
· За бистър бульон, пуснете малко преди окончателното му сваряване, добре измита черупка от яйце. А след като бульонът е готов, отстранете черупката с решетъчна лъжица.
Изпратено на 6/30/2000 от Анонимен. Прочетено 2566 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29457)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26316)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25182)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш