Няколко хитринки за приготвяне на качествен бульон
Вижте преди това
· Ако задушите предварително добавките за бульона в малко мазнина и ги сварите заедно с костите, той ще има приятен аромат, чуден вкус и вид.
· В прозрачен бульон от кости пуснете няколко малки парченца твърдо сирене, останало от закуската, например. Така той ще стане бистър и с фин вкус и аромат.
· За да избистрите сварения бульон от кокали, прекарайте през сито 1-2 супени лъжици доматен сок. Една супена лъжица доматено пюре, прибавена към бульона има същия избистрящ ефект.
· Твърде светлият бульон, ще придобие приятен аромат и цвят, ако пуснете в него малка главичка изпечен лук.
· За бистър бульон, пуснете малко преди окончателното му сваряване, добре измита черупка от яйце. А след като бульонът е готов, отстранете черупката с решетъчна лъжица.